Wintersport Oostenrijk – algemene informatie

Wintersport Oostenrijk – Bijna 17 miljoen vakantiegangers gaan op wintersport naar Oostenrijk. En al die wintersporters brengen maar liefst 65,5 miljoen dagen door in het gezellige alpenland, Dat geeft al wel aan hoe belangrijk, en vooral geliefd, wintersport Oostenrijk is.

Vooral voor veel Nederlanders, want het lijkt soms wel alsof wij, Nederlanders sommige skigebieden en skidorpen gewoon helemaal overnemen. Nederlanders hebben vaak een reis van bijna 1.000 kilometer over voor een wintersport (of zomervakantie) in Tirol, Salzburg, Karinthië, Stiermarken, of één van de andere Oostenrijkse deelstaten.

Wintersport Oostenrijk – een unieke bestemming

Oostenrijk is voor wintersporters een unieke reisbestemming. Het is dan ook niet zo gek, dat dit mooie, witte besneeuwde berglandschap, in de wintermaanden zo geliefd is. Ten eerste zijn het vooral de Oostenrijkse skigebieden met de goed geprepareerde afdalingen, en de erg goede en sfeervolle après ski, de belangrijkste reden waarom iedereen graag op wintersport gaat naar Oostenrijk.

Maar, dat is natuurlijk niet alles.Het gemoedelijke alpenland is ook nog eens gastvriendelijk, de mensen hebben veel oog voor kinderen, en de inwoners doen er alles aan doen om jou een supervakantie te laten beleven.

WIntersport Oostenrijk - mooi

Wintersport Oostenrijk – Tirol, Salzburgerland en de rest

Tirol is voor wintersport in Oostenrijk de belangrijkste wintersport bestemming. Meer dan de helft van alle Nederlanders gaat in Tirol op wintersport. In deze deelstaat vindt je onder meer het Zillertal en vindt je bekende wintersport dorpen zoals Westendorf, Kirchberg, Serfaus, Sölden en Ischgl. Het is de regio die de meeste grote skigebieden heeft. Tirol staat ook vooral bekend als een kindvriendelijke bestemming, want ook de allerkleinsten verdienen een fantastische wintersportvakantie. Het is ook erg sneeuwzeker, want er bevinden zich een aantal hoge skigebieden, zoals Obergurgl en Ischgl en een aantal Gletscherskigebieden.

Het grootste skigebied van Oostenrijk ligt trouwens niet in Tirol, maar in het Salzburgerland. Zelfs op de grens van Salzburg en Stiermarken. Het gaat dan om het skigebied Ski Amadé, waar onder meer Flachau, Maria Alm, het Gasteinertal en Wagrain onderdeel van uit maken.

Wintersport Oostenrijk – skigebieden en skidorpen.

Het ene skigebied is het andere niet, en het ene skidorp is gezelliger dan het andere. Maar als wintersport land is Oostenrijk een erg afwisselende bestemming. Dit land is voor elke groep, familie of geliefden de ideale bestemming. Of je nu een groot skigebied zoekt, of een klein en overzichtelijk skigebied. Of je nu de wintersportvakantie wilt doorbrengen in een groot, toeristisch skidorp, of liever verblijft in een klein authentiek en romantisch bergdorp. Of je nu liever gaat skiën, langlaufen, rodelen, of toch liever buiten de piste gaat snowboarden.

De variëteit is zo groot, dat je altijd wel de perfecte bestemming kunt vinden.

Wintersport Oostenrijk – sneeuwzeker

Wintersport Oostenrijk biedt je de meeste kans op sneeuw. Oostenrijk is waarschijnlijk de meest sneeuwzekere bestemming van de alpen. En dan bedoelen we ook echt sneeuwzeker. En mocht het weer dan een keer niet meezitten. En ligt er nog niet de gewenste hoeveelheid sneeuw , dan zijn er, zeker in de grote skigebieden meer dan voldoende sneeuwkanonnen. Die zorgen er voor dat de pistes goed besneeuwd blijven en je prima kunt skiën of boarden.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *