Kaprun

Kaprun is één van de bekendste dorpen van Oostenrijk. De oorzaak daarvan is de nabijgelegen gletscher Kitzsteinhorn. Hier kan bijna het hele jaar geskied of gesnowboard worden.

Kaprun - Kitzsteinhorn
Op de gletscher worden ook veel skileraren opleidingen gehouden. De appartementen in Kaprun zijn daardoor eigenlijk het hele jaar goed bezet. Ditzelfde geldt voor de hotels in Kaprun. Zorg er daarom voor dat je op tijd begint met het zoeken en boeken van een goed appartement of hotel.

Meer informatie en achtergronden vind je op kaprun-zellamsee.com

Kaprun in de winter

In de winter een erg geliefd wintersport oord. Dat is niet zo gek, want het beschikt samen met het nabijgelegen Zell am See over een prachtig skigebied. Er komen dus veel Nederlanders, maar ook  Duitsers, Oostenrijkers, Engelsen, Zweden, Denen, Finnen en wintersporters uit het Oostblok.

Een waar freeride paradijs

Op de Kitz, zoals de gletscher vaak liefkozend wordt genoemd, kan je ook prima freeriden. Natuurlijk moet je op de gletscher altijd extra op letten op spleten. Het is daarom aan te raden om een gids te huren. Onderstaande video geeft een impressie van de mogelijkheden om off piste te skiën of snowboarden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *