Het Zillertal

Het Zillertal in Tirol is zowel in de zomer als in de winter een populaire bestemming voor Nederlandse vakantiegangers. Het Zillertal is een breed dal waarin een aantal dorpen liggen. Elk dorp heeft zijn eigen karakter.

Zillertal

Hieronder staan de meeste interessante dorpen in het Zillertal.

Mayrhofen

Het populaire Mayrhofen is zo’n beetje de hoofdstad van het Zillertal. Het dorp telt een kleine 4.000 inwoners, maar minstens 20.000 gastenbedden, de accommodaties bestaan voornamelijk uit hotels en appartementen in Mayrhofen. Daarnaast is er ook een leuke camping in Mayrhofen.

In de winter kan je in Mayrhofen heerlijk skiën op de pistes van het dorp zelf en de omliggende dorpen: Finkenberg en Hippach. Door de aanwezigheid van de Hintertuxer gletsjer is het een erg sneeuwzeker skigebied. De apres ski hier is bruisend en erg gezellig. Mede daardoor is het een ideale bestemming voor een wintersport met vrienden.

In de zomer kan je in Mayrhofen perfect bergwandelen, mountainbiken en zwemmen. Overal zijn leuke speeltuinen, dus het bergwandelen met kinderen is in de zomer ook erg leuk. Vergeet niet om je regenjas in te pakken, zoals overal in Oostenrijk kan het ook hier in de zomer soms een uurtje regenen (terwijl het de rest van de dag perfect weer is).

Fügen

Aan het begin van het dal vindt je het romantische dorpje Fügen. Dit dorp is ideaal voor wintersport met kinderen. Het dorp is overzichtelijk en dat geldt ook voor het skigebied. In de zomer vindt je een mooie vijver met schoon bergwater om in te zwemmen. Een ritje met de kabelbaan is in de zomer en de winter een geweldige dagbesteding. Zowel volwassenen als kinderen zullen het heerlijk vinden.

Er zijn veel hotels, pensions en appartementen in Fügen te vinden. Gewoon even kijken op de bekende bookingsites.

Gerlos

Last but not least. Gerlos hoort bij de meest populaire wintersportbestemmingen onder Nederlandse wintersporters. Dat komt mede door de uitbundige apres ski en gezelligheid. Niet voor niks komen bekende Nederlanders zoals Gerard Joling, Jan Smit en Wolter Kroes iedere winter naar dit gezellige dorpje. Om op te treden, maar natuurlijk ook om vakantie te vierden.

Op zoek naar een hotel of appartement in Gerlos? Kijk dan even op de website van de lokale vvv.

Wintersport in het Zillertal

Je kunt in de winter in het hele Zillertal skiën met dezelfde skipas. Tussen de verschillende dorpen rijdt een gratis skibus, waardoor de regio zich uitermate goed leent voor een roadtrip. Ben je op zoek naar accommodatie? Lees dan de beste tips voor een appartement in het Zillertal

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *