Het Kleinwalsertal

Het Kleinwalseral is een klein Oostenrijks dal, dat alleen via Duitsland te bereiken is. Hierdoor hebben de dorpen in het dal een hele Duitse uitstraling en dat merk je. Het is zowel in de zomer relatief rustig én goedkoop.

Het Kleinwalsertal bestaat uit de volgende Oostenrijkse en Duitse dorpen:

  • Mittelberg
  • Oberstdorf
  • Riezlern
  • Hirschegg
  • Baad

Wintersport in Kleinwalsertal.

Wintersporters kunnen hun hard ophalen in het kleinwalsertal. Het skigebiedomvat een kleine 150 kilometer aan pistes, verdeeld over zes bergtoppen. Het hoogste punt van het skigebied is 2.225 meter, terwijl het laagste dorp op 825 meter boven zeeniveau ligt. Niet alle skigebieden zijn met elkaar verbonden, hierdoor is er nog veel ruimte om off piste te gaan en zijn er veel rustige pistes.

Voor uitbundige apres kan je beter een andere bestemming zoeken, maar voor families met kinderen of senioren is het een ideale winterbestemming. Naast skiën en snowboarden, kan je hier natuurlijk ook uitermate goed winterwandelen en langlaufen.

Kijk hier voor  de beste appartementen in Kleinwalsertal.

Kleinwalsertal

Zomervakantie in Kleinwalsertal.

Kleinwalsertal is voor actieve bergwandelaars, senioren of families ook in de zomer een ideale bestemming. Op nog geen 800 kilometer vanaf de Duitse grens vindt je een el dorado voor wandelaars, natuurliefhebbers en fietsers. Natuurlijk kan je er ook zwemmen in een van de vele ‘Freibäder’. In ieder dorp kan je bij de lokale vvv een plattegrond ophalen (gratis) met de mooiste wandelroutes in de omgeving. Een absolute must!

Oberstdorf - Kleinwalsertal

Oberstdorf – stad in Zuid Duitsland

Oberstdorf is ’s winters en zomers een uitermate geliefde bestemming van liefhebbers van de bergen. Dit stadje is de ideale uitvalsbasis voor een vakantie in de bergen. Dus pak je wandelschoenen of je skischoenen aan en breng een bezoek aan dit prachtige stadje.

Kijk hier voor mooie appartementen in Oberstdorf en hier voor hotels.

Uitermate goed bereikbaar – dichtbij Nederland.

Het kleinwalsertal is een kleine 800 kilometer verwijderd vanaf Utrecht. Dat betekent dat je in nog geen 7 uur op de plaats van bestemming bent. Het dorp is ook goed bereikbaar per trein. Met het vliegtuig is de regio minder goed bereikbaar.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *