Serfaus-Fiss-Ladis. Een kindvriendelijk wintersport gebied

Serfaus, Fiss en Ladis richten zich al meer dan 10 jaar op gezinnen die graag op wintersport gaan. En dat merk je overal. In het skigebied zijn speciale liften voor kinderen. De skischolen staan over de hele wereld bekend om hun kind vriendelijkheid en ook zijn er veel gezins-vriendelijke hotels in Serfaus en appartementen in Fiss. Maar het is meer dan kindvriendelijk alleen. Zo biedt het reusachtige skigebied afdalingen voor elk niveau. Of je nu een beginnende snowboarder of een ver gevorderde skiër bent, in dit skigebied vindt je de leukste afdalingen. Bovendien is het erg sneeuwzeker doordat een deel van de pistes zich aan de Nordseite van de berg bevinden. Hier schijnt de zon overheen waardoor de sneeuw minder snel smelt. Deze noord-kant van de berg ligt ook nog eens tussen de tweeduizend en vijfentwintig honderd meter. Hierdoor is het skibaar vanaf begin december tot en met medio april.

Al met al is dit één van de beste skigebieden van Oostenrijk.

Een paar tips over dit skigebied Fiss-Serfaus-Ladis

  • Begin op tijd met het zoeken van accommodatie. Hotels en appartementen zijn met name in de schoolvakanties al vroeg volgeboekt.
  • De Frommes afdaling is een van de mooiste afdalingen van het skigebied
  • Bespaar geld, zoek een pension, appartement of hotel in Landeck of Prutz. (parkeren bij de Waldlift, deze ligt midden in het skigebied.

Meer informatie en tips vind je hier

Hieronder staat nog een plattegrond van het skigebied van Serfaus-Fiss-Ladis.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *